was successfully added to your cart.
drones

Drones en hulpdiensten

By april 10, 2019 No Comments

Drones en hulpdiensten in Oostenrijk!

Het is niet elke dag dat een drone-startup internationale aandacht krijgt van industriële onbemande vliegtuigfabrikanten. De in Oostenrijk gevestigde startup Drone Rescue Systems GmbH heeft een ingebouwd, onafhankelijk en geautomatiseerd crash-avoidance parachutesysteem uitgevonden dat in staat is om drones van meer dan 350 voet (100 meter) buiten het zichtbereik te redden. Professionele drone-operators met kostbare payloads kunnen enorm profiteren van dit apparaat, omdat een gecrashte en getotaliseerde quadcopter drone een ramp kan betekenen voor kleine bedrijven en aannemers.

Parachutesysteem

Het autonome parachutesysteem is bewapend met geavanceerde elektronische sensoren en kunstmatige intelligentie-technologie waarmee het mechanisme automatisch kan worden ingezet. In het bijzonder vereist het mechanisme geen piloot om de stortkoker te activeren, in plaats daarvan detecteert het ding een naderende crash en zet het apparaat in een fractie van een seconde in werking. Deze ingenieuze en unieke gadget is een primeur in de drone-industrie. Niet alleen kunnen amateur-drone-enthousiastelingen het systeem gebruiken, maar commerciële drone-bedrijven kunnen deze technologie ook toepassen op hun eigen vloot, om de veiligheid te garanderen.

Drones met gemonitorde systemen

Het niet-gemonitorde parachutesysteem is meestal uitgerust met de DRS-M600 hexacopter drone, vervaardigd door SZ DJI Technology Co. Ltd in Shenzhen, China. Het systeem kan ook eenvoudig aan de zijkant van de Matrice 600 Pro-drone worden bevestigd. De hoogwaardige nylon parachute zit comfortabel in een koolstofkooi, compleet met kleine elektronische componenten om het totale gewicht van het systeem op slechts 400 gram te brengen. Dit is niet alleen kostenefficiënt, maar ook vliegvriendelijk, omdat de drone normaal kan vliegen zonder extra gewicht om de vluchtactiviteiten te belasten.

brinsma

Author brinsma

More posts by brinsma

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.