was successfully added to your cart.
drones

Drone regels 2019

By maart 28, 2019 No Comments

Drone regels 2019: alles wat u moet weten

Drones zijn de afgelopen jaren van niche-geek-gadget naar High Street-mainstay gegaan, maar naarmate ze populairder zijn geworden, zien we ook een toename van het aantal disruptieve en potentieel gevaarlijke incidenten waarbij ze betrokken zijn. Om de veiligheid van zowel drone-gebruikers als het grote publiek te garanderen, moeten de Britse drone-wetten blijven evolueren, maar de frequente veranderingen maken het moeilijk om te weten wat je wel en niet kunt doen met de vliegende bots.

Onze gids vertelt je alles over wat je wel en niet kunt doen met een drone in het VK, werpt licht op eisen om bepaalde drones in het Verenigd Koninkrijk te registreren en werpt een blik vooruit naar de toekomst.

Voordat je je glimmende nieuwe speelbal inschakelt, inhaal je alle nieuwe Britse drone-wetten, zodat je met vertrouwen kunt gaan vliegen. En als u op zoek bent naar een glimmende nieuwe vliegende bot, bekijk dan zeker onze verzameling van de beste drones.

drone beschikbaar

Nederlandse Drone regels: de nieuwste updates

De regering, die momenteel bezig is met de voorbereiding van een nieuwe Drones-wet, heeft van 6 juli 2018 tot 17 september 2018 een openbare raadpleging gehouden over een reeks nieuwe voorstellen. Deze heeft 5061 reacties ontvangen. De regering heeft de uitkomst van de raadpleging op 7 januari 2019 onthuld en er zijn enkele belangrijke updates in de Britse drone-wetgeving om op de hoogte te zijn als u boetes en mogelijke gevangenisstraffen wilt vermijden.

Gezien de verstoringen veroorzaakt door drones op de luchthavens van Gatwick en Heathrow in de afgelopen maanden, is het geen verrassing dat de regering heeft besloten om het gebied rond vliegvelden en start- en landingsbanen uit te breiden waarin drones niet mogen vliegen.

Vanaf 13 maart 2019 is het illegaal om een ​​drone binnen 5 km van een luchthaven te vliegen – een stijging van 1 km.

“De nieuwe beperkingszone omvat de luchthavenzone voor verkeersongevallen (ATZ) en 5 km op 1 km vanaf het einde van start- en landingsbanen om start- en landingspaden te beschermen,” zei Baroness Sugg op 20 februari. “Alle drones zullen worden beperkt van het vliegen binnen deze zone, tenzij de juiste toestemming wordt verleend. ”

Verder zei de regering: “De nieuwe beperkingszone zal rechthoekige uitbreidingen omvatten vanaf het einde van start- en landingsbanen van 5 km lang en 1 km breed om de start- en landingspaden beter te beschermen.”

Vanaf 30 november 2019 moeten drone-operators hun apparaat bij de Civil Aviation Authority (CAA) registreren en een online veiligheidstest uitvoeren. Iedereen die zich niet registreert of de competentietests niet aflegt, kan boetes krijgen van maximaal £ 1000.

drone besturen

Politie en drones

De politie krijgt ook extra bevoegdheden in november. Functionarissen kunnen “een pand betreden en / of doorzoeken, met een bevelschrift, waarbij er een redelijk vermoeden bestaat dat er een drone en / of de bijbehorende onderdelen zijn waarvan de politie redelijkerwijs vermoedt dat ze betrokken zijn geweest bij het plegen van een misdrijf”.

Ze kunnen ook boetes (FPN) tot £ 100 uitvaardigen voor kleine drone-gerelateerde overtredingen, “als een manier om onmiddellijk en effectief af te dwingen als een afschrikmiddel voor overtreders en om de druk op Magistrates ‘Courts te verminderen”.

Een drone-gebruiker kan worden geslagen met een FPN voor het plegen van een van de volgende overtredingen:

Het niet produceren van registratiedocumentatie en / of een bewijs van registratie voor drones tussen 250 gram en tot en met 20kg in massa, op verzoek van een politiecommissaris
Geen bewijs voorleggen van andere relevante toestemmingen vereist door de wetgeving, bijvoorbeeld als u een commerciële drone-operator bent of een vrijstelling van de CAA hebt van een ANO 2016-artikel
Het niet naleven van een politieman wanneer hij wordt geïnstrueerd om een ​​drone te laten landen
Een drone vliegen zonder een geldige competentiebevestiging of het nalaten om te bewijzen dat aan deze competentie-eis is voldaan wanneer daarom wordt gevraagd
We weten ook al geruime tijd dat de regering aandringt om werk te maken van geofencingtechnologie. De technologie is zelf ingebouwd in de drones en maakt gebruik van GPS-coördinaten om te voorkomen dat de apparaten specifieke zones binnengaan, zoals het luchtruim van een gevangenis of luchthaven.

Rondvliegen drones in 2019

“Het thuiskantoor zal ook beginnen met het testen en evalueren van het veilige gebruik van een reeks contra-drone-technologie in het Verenigd Koninkrijk,” is de officiële lijn van de overheid op dit moment.

“Deze cruciale technologie detecteert drones door rondvliegende gevoelige locaties, waaronder luchthavens en gevangenissen, en ontwikkelt een reeks opties om te reageren op drones, waardoor incidenten zoals recentelijk bij Gatwick worden voorkomen.”

De DfT zegt dat het en de CAA ook werken aan het vergroten van het publieke bewustzijn van dronewetten en dat ze luchthavens en lokale autoriteiten hebben geschreven om “passagiers en het publiek te helpen informeren over verantwoord drone-gebruik”.

brinsma

Author brinsma

More posts by brinsma

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.