was successfully added to your cart.
Business

Het moment van IoT acceptie.

By augustus 15, 2019 No Comments

Het momentum van IoT-acceptatie vertoont geen tekenen van vertraging, en daarmee komt een steeds groter materieel risico voor zowel bedrijven als huishoudens. De zoektocht naar innovatie heeft ervoor gezorgd dat de beveiliging achterop is geraakt, en als gevolg hiervan hebben deze apparaten ons leven geïnfiltreerd terwijl ze een omgeving hebben gecreëerd waarin aanvallers deze oplossingen voor alles kunnen gebruiken. Zo zeggen ook oprichters van IoE Marketplace: www.ioetraders.com.

ioetraders

Statistieken van Gartner tonen aan dat het aantal aangesloten apparaten 14,2 miljard zal bereiken in 2019 en zal groeien tot 25 miljard in 2021, wat betekent dat er minstens 25 miljard potentiële toegangspunten zijn voor inbreuken op de beveiliging.

Britse regering beveiliging

De Britse regering nam kennis en lanceerde onlangs een consultatie over een reeks nieuwe IoT-beveiligingswetten en -normen. Voorstellen omvatten verplichte etikettering die de consument vertelt hoe veilig een bepaald verbonden apparaat is en het verplicht maken om verschillende elementen van de praktijkcode “Secure by Design” op te nemen. De code biedt richtlijnen over wat als een goede praktijk in IoT-beveiliging wordt beschouwd, waaronder het bewaken van apparaatgegevens voor beveiligingsafwijkingen, het gebruik van codering en ervoor zorgen dat software wordt bijgewerkt. Dit zijn allemaal stappen in de goede richting, maar mogen alleen als basis worden gebruikt en niet als garantie.

Bedrijven moeten geavanceerdere beveiligingsstrategieën aannemen dan alleen vertrouwen op apparaatgebaseerde beveiliging. Beveiligingsmaatregelen op elk apparaat kunnen worden omzeild, wat betekent dat de pogingen om het netwerk van een organisatie aan te vallen via het IoT net zo gevarieerd en talrijk kunnen zijn als die op meer conventionele aangesloten apparaten, zoals mobiele telefoons, tablets en pc’s. IoT-apparaten bieden aanvallers vaak zelfs nog meer mogelijkheden door eenvoudig bekende kwetsbaarheden op te zoeken en te exploiteren. Ze kunnen ook een groot aantal doelen nastreven met dezelfde exploit, waardoor hun kans op succes en potentiële uitbetaling wordt vergroot.

Firewalls en netwerk

Traditionele perimeterafweer – firewalls, netwerkfiltering, enz. – schieten tekort bij het beschermen van ondernemingen tegen geavanceerde cyberaanvallen met behulp van het IoT. Het enorme aantal toegangspunten zorgt voor ongekende complexiteit bij het identificeren en onderhouden van de beveiliging van deze apparaten, en zoals we hebben gezien, kan zelfs de meest rigoureuze perimeterbeveiliging uiteindelijk in gevaar worden gebracht. Zo zijn er vele beveiliging dingen in de IoT wereld, onder andere van de routers en Gateways.

De inbreuken conclusie.

Deze inbreuken komen vaak voor doordat cybercriminelen een netwerk overtuigen dat ze iemand zijn of iets dat ze niet zijn. Ondernemingen kunnen aanvallers echter verslaan in hun eigen spel door misleidingstechnologie te gebruiken als een sleutelwapen in hun eigen defensieve arsenaal.

brinsma

Author brinsma

More posts by brinsma

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.